KAKTUS ALL STARS 2023

Deveti festival integrisanih komunikacija – KAKTUS by Shoppster Srbija održava se ove godine pod sloganom „Add to heart“. 

Marketing mreža, drugi put za redom, dodeliće priznanja najuspešnijim stručnjacima iz agencija u Srbiji – KAKTUS All Stars.

Cilj KAKTUS All Stars nagrade jeste da podstakne i motiviše stručnjake iz agencija u Srbiji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove potencijale, talente i kreativnost. Ovom nagradom, Marketing mreža želi da promoviše profesionalne uzore, ali i da svoj doprinos unapređenju i razvoju kreativne industrije u Srbiji.

Za razliku od drugih strukovnih nagrada na tržištu Srbije koje nagrađuju najuspešnije timove i projekte, među kojima su i tradicionalne KAKTUS nagrade, KAKTUS All Stars nagradiće i istaći pojedince iz agencija koji svojim radom, kreativnošću, znanjem i veštinama svakoga dana pomeraju granice na tržištu marketinških komunikacija u Srbiji.

KAKO SE NOMINOVATI?

Nominovani za KAKTUS All Stars priznanja su svi stručnjaci iz agencija u Srbiji koji su prijavili svoje radove za tradicionalne KAKTUS 2023 nagrade. U formularu za prijavu radova za tradicionalne KAKTUS nagrade, neohodno je precizno navesti imena svih članova tima koji su radili na prijavljenoj kampanji.

U kategoriji KAKTUS RISING STAR nominovani su svi mladi profesionalci iz agencija u Srbiji, starosti do 32 godine, koji su se prijavili za takmičenje KAKTUS Talents 2023. 

Za KAKTUS All Stars nije moguće nominovati se mimo tradicionalnog konkursa za nagrade KAKTUS i KAKTUS Talents.

U KOJIM KATEGORIJAMA SE DODELJUJU PRIZNANJA?

Ove godine, pojedinačna KAKTUS All Stars priznanja biće dodeljena u sledećim kategorijama:

 1. KAKTUS POWER RANGER (Account Director)
 2. KAKTUS CMF – creative motherfucker (Creative Director)
 3. KAKTUS FIRE STARTER (Copywriter)
 4. KAKTUS BIG PICTURE (Art Director)
 5. KAKTUS ORIGIN (Strategy Planner)
 6. KAKTUS PANTONE (Designer)
 7. KAKTUS LIKE-SHARE-SUBSCRIBE (Social Media Manager)
 8. KAKTUS FIRST IMPRESSION (PR Director)
 9. KAKTUS BIG SEEN (Media Director)
 10. KAKTUS SUPERSTAR (Marketing Director ili vođa projekta ispred kompanije)
 11. KAKTUS RISING STAR (najistaknutiji mladi stručnjak do 32 godine)

Spisak nominovanih po kategorijama, odnosno stručnjaka iz agencija koji su u konkurenciji za KAKTUS All Stars priznanja, biće objavljen javno na sajtu www.kaktus.rs najkasnije do 20. oktobra 2023.

Dobitnici KAKTUS All Stars priznanja biće objavljeni na festivalu KAKTUS 1. i 2. novembra u Beogradu. 

KRITERIJUMI NA OSNOVU KOJIH SE ODREĐUJU DOBITNICI

Dobitnike KAKTUS All Stars priznanja ne bira stručni žiri.

Dobitnici KAKTUS All Stars priznanja su stručnjaci iz agencija u Srbiji koji su radili na kampanjama nagrađenim na festivalu KAKTUS u tekućoj godini.

Dobitnici će biti proglašeni na osnovu bodovanja finalista i dobitnika tradicionalnih KAKTUS nagrada, u svim kategorijama (Pojedinačni radovi i Integrisane kampanje), i to na sledeći način:

– svaki finalista u kategoriji – 1 bod
– svaki dobitnik u kategoriji – 2 boda
– Grand Prix – 3 boda.

Stručnjaci iz agencija, čiji radovi prijavljeni za nagrade KAKTUS budu imali najveći broj bodova, osvojiće KAKTUS All Stars priznanja u nekoj od navedenih kategorija. Ukoliko dvoje ili više nominovanih imaju jednak broj bodova, nagradu osvaja onaj ko ima više dobitnika po kategorijama.

U kategoriji KAKTUS RISING STAR bodovanje će se vršiti po istom modelu – finalista 1 bod, dobitnik 2 boda, dok će dodatna 3 boda od strane članova žirija biti dodeljeno najuspešnijem mladom talentu koji se posebno bude istakao na javnoj prezentaciji finalista.

Nominovani, kao i njihove agencije, ni na koji način ne mogu da utiču na izbor dobitnika KAKTUS All Stars priznanja. Ukoliko se naknadno ustanovi da je nagrađeni pojedinac na bilo koji način prekršio pravila konkursa, zakonske i etičke norme ili na bilo koji način pokušao da utiče na Žiri ili odluku o dobitnicima tradicionalnih KAKTUS i KAKTUS Talents nagrada, priznanje će mu biti oduzeto, a informacija o tome biće prosleđena svim javnostima koje su bile obaveštene o dodeli nagrada.

Svi nagrađeni i njihove biografije biće javno objavljeni nakon dodele nagrada na portalu Marketing mreža www.marketingmreza.rs  i sajtu festivala KAKTUS www.kaktus.rs

Učestvovanjem u takmičenjima KAKTUS, KAKTUS Talents i KAKTUS All Stars, nominovani su saglasni da se pridržavaju navedenih uslova i konačnih odluka o dobitnicima. Organizator zadržava pravo da koristi i objavljuje nominovane i njihova imena javno, online, u štampi ili na bilo koji drugi način, a u vezi sa KAKTUS All Stars priznanjima. Prihvatanje navedenih uslova predstavlja dozvolu za organizatora da koristi imena, biografije, izjave, intervjue i ostale materijale u promotivne i edukativne svrhe bez dodatne naknade. Učešćem u ovom takmičenju učesnici oslobađaju organizatora bilo kakve odgovornosti, štete ili povrede autorskih ili srodnih prava.

Za dodatne informacije, molimo vas da se obratite na mejl hello@marketingmreza.rs